לימונים ננסיים כבושים של איילת
לימונים ננסיים כבושים של איילת:
רכיבים:
לימונים ננסיים (מומלץ להכין מלימונים אורגניים ללא ריסוס כימי/ שעווה)
מיץ לימון טרי סחוט
מלח הימלאיה גס
פפריקה מתוקה
פלפל צ'ילי/ החריף של אמא שלי שנמצא כאן בחוברת
כף שמן זית
מומלץ להכין מלימונים אורגניים בלבד (קליפה ללא ריסוס כימי/שעווה).
מתחילים בשטיפת הלימונים ואז מרתיחים ומבשלים כ 3-5 דקות (לא יותר, שלא יתרכך מידי), הבישול תורם להפחתת מרירות.
אחרי נניח במסננת ונניח לכמה דקות עד שיתקרר ואז נחרוץ את הלימונים ב 2 מקומות (פס לאורך ובצד השני פס לרוחב) ונמלא במלח גס - הימלאיה.
נדחוס את הלימונים לצנצנת זכוכית מעוקרת ומעל נוסיף מיץ לימון טרי סחוט עד לכיסוי הלימונים, נוסיף פפריקה מתוקה ואפשר גם פלפל צ'ילי או מהחריף השווה . נוודא שהלימונים דחוסים ומכוסים היטב במיץ לימון ומעל נוסיף ככף של שמן זית או שמן ניטרלי (אני אישית מעדיפה עם שמן זית גם מבחינת הטעם), אם מעוניינים שישמר לתקופה ממושכת אז מכסים בשכבה דומיננטית יותר של שמן מעל.
במקור מניחים לכשבועיים לפני שאוכלים אך אני לא התאפקתי וגם אחרי 3 ימים היה מעולה ????
ניתן לשלב חופשי בגדר ההגיון בזמן ארוחות, מומלץ לא להגזים מכיוון שזה עשיר בנתרן.
מעולה גם כתוספת לתבשילים בזמן בישול, מעניק טעם לימוני משובח.
